Enjoy the rhythm: Nairobi
Zet het volgende nummer op Spotify op, draai je volume op stand tien en laat je meevoeren door het Afrikaanse ritme:
Wat is jouw mooiste filmscène in Nairobi National Park?
Blog 2
Van welke films hou jij? Een documentaire, komedie of een drama? Al deze elementen flitsen aan je voorbij in de volgende blog over Nairobi National Park. Ervaar een halve dag safari, in het Wildpark aan de skyline van Nairobi.
Biep biep. Half zeven. Word wakker met een plens koud water, kleed je aan en neem een kop koffie van vers gemalen Keniaanse koffiebonen. Om acht uur rijdt de Landcruiser van Affordable Safari’s voor de deur.
Wie is je gids vandaag? Stap in en maak kennis met Jonathan, een rustige lange man van weinig woorden en een grote glimlach. Hij start de Jeep, zet hem in de versnelling en je bent op weg naar het park.
Discovery channel zendt uit en jij hebt de hoofdrol
Wanneer je het park inrijdt, stop je als eerste bij de waterplas aan je rechterzijde. Takken en struiken overal en nergens, een eilandje in het midden.
Een rustig meertje? Blijf maar in de auto, niets is minder waar: luchtbellen borrelen uit het water op. Rubberen schubben verschijnen aan de wateroppervlakte. Puntige tanden. En een staart van 2 meter. Een krokodil glijdt de waterkant op en nog één en nog één en nog één. Twintig in totaal. Zij baden in de eerste zonnestralen van de dag.
Heb je het nog een beetje fris? Vang zelf ook die eerste warme stralen op door het openstaande dak van de Jeep, terwijl je het spel tussen vogels en krokodillen aan de waterkant bekijkt.
Laat je meevoeren in de natuurdocumentaire
Begint hier een nieuwe aflevering van de Wildlife docu? Verbaas je over de vreemde lichaamsvormen, aparte manier van bewegen en de kleurrijke vachten om je heen.
Zie de gazelles, koedoes en zebra’s in hordes op de weg. Giraffenbenen strotten in een statige draf door het hoge gras. Een eland eet zijn favoriete Acacia bladeren.
In de verte schudden ovalen zwarte buiken van twee struisvogels heen en weer. Roestbruine silhouetten van buffels grazen in het gras. Een gele schicht schiet voorbij; een jachtluipaard op vijf meter afstand.
Een real-life soap?
Wat is dat? Op de hoek? Vier gewapende mannen in uniform staan naast een groene Jeep.
Jonathan vertelt dat deze mannen de neushoorns beschermen tegen wilddieven en stropers. Even verder staan twee grijze silhouetten in het hoge gras. Een grote en een kleine. Vogels landen op hun rug. Vredig.
Fotograveer de diva uit Oogappels
Slinger en hobbel verder op de weg van links naar rechts en versnel naar de plek waar een leeuwengezin is gespot. Vader, moeder, drie kleintjes, en twee vrouwtjes van ongeveer een jaar.
Vaderleeuw ziet de auto’s naderen en gromt zijn roedel bij elkaar. Hij fixeert zijn ogen op de twee jongere vrouwtjes. De eerste komt meteen, de tweede ontwijkt zijn strakke blik.
Na een paar minuten staat ze op en loopt stap voor stap naar de zojuist geparkeerde Jeeps. Op een meter afstand stopt ze en staart terug naar de gluurders achter het glas. Flits. Flits. Ze laat haar tanden zien, draait haar kop en slentert door naar het mannetje.
Een klap en vervolgens een brul. “Volgende keer meteen komen als ik het zeg,” gromt vaderleeuw tegen zijn puberdochter. Zijn vrouw kijkt hem smekend aan. Hij draait zich om en beent weg. Het gezin volgt en ze verdwijnen achter de struiken. Einde van de show.
Drama in Nairobi National Park ligt op de loer
En dan, net als je denkt dat je deel uitmaakt van een soapserie over recalcitrante pubers, verandert de sfeer. Wat gebeurt hier? Het is stil. Je kijkt voor je.
Drie cirkels met een diameter van drie tot vier meter omringd door stenen liggen voor je. Meters hoge as erin. Vier levensgrote koperen olifanten houden de wacht aan de zijlijn, stille getuigen van onnodige moorden.
Een monument? Zie de resten van de 12.000 kilo in beslag genomen slagtanden van olifanten voor je. De Keniaanse overheid verbrandde op deze plek de slagtanden. Vlak voor de uitgang van het park.
Fun facts
Lees de volgende fun facts over het Nairobi National Park:
-
- Het park beslaat ongeveer 117 vierkante kilometer, waardoor het een van de kleinere nationale parken in Afrika is.
- De entree ligt op slechts ongeveer 7 kilometer van het stadscentrum van Nairobi.
- De tarieven voor Kenianen, inwoners en niet-ingezetenen variëren.
- De ochtenduren en de late namiddag zijn de beste tijden, wanneer dieren actiever zijn.
- Er leven 400 verschillende vogelsoorten.
What’s next?
We stappen uit deze real-life documentaire met een gevoel van ‘waarom?’. Ben jij wel eens bij een monument geweest dat indruk op je maakte?
En wat is jouw favoriete plek voor een safari? Laat het weten in de comments en wie weet lees je een volgende keer over jouw mooiste wildpark.
Ga naar de volgende blog ‘Bij Spicemarket in New Delhi dansen de kruiden de polonaise’ en ontdek of jouw smaakpupillen ook luidkeels meezingen tijdens dit eetfestijn.